na grillowanym chlebie z konfiturą z czerwonej cebuli, purée z buraka oraz octu sherry i sałatą frisée
Ziemniaczany pączek z karmelizowaną cebulą | Vege
.
38zł
na kremie z białej cebuli z sałatami i smażonym serem
Terrina z buraka z łososiem Gravlax
.
42zł
pesto ze szczawiu oraz chrzanowe Chantilly
Tatar wołowy z piklami
.
58zł
purée z pieczonego czosnku, z rzodkiewką i grillowanym chlebem
Sałatka z dipem z tahini i creme fraiche | Vege
.
46zł
ze smażoną ciecierzycą, suszonymi pomidorami oraz chrupiącym ziemniakiem
Regionalne polewki
Krem rakowy
.
35zł
z puree, szyjkami rakowymi i kawiorem
Krem z kiszonych ogórków
.
34zł
z grzankami i kwaśną śmietaną
Warzywna zupa z miso
.
35zł
z pastą curry i pierożkami rybnymi
Zupa z suszonych pomidorów
.
34zł
z kurczakiem, kuskusem perłowym i parmezanem
Chobienickie specjały
Stek z polędwicy wołowej
.
135zł
z sosem BBQ, z gołąbkiem z kalafiora i wędzonego sera oraz ziemniakami gratine z pieczarkową pastą
Panierowany karmazyn z kaparami
.
86zł
puree z groszku, chrzanowym coleslaw i frytkami Julienne
Pierogi | Vege
.
48zł
z wędzonymi ziemniakami i twarożkiem na kremie z naci pietruszki
Biodrówka jagnięca
.
78zł
z duszoną młodą kapustą z boczkiem, z puree z naci pietruszki, babką ziemniaczaną i marynowanym burakiem
Makaron linguine z krewetkami
.
52zł
z ndują oraz kiełbasą chorizo
Sznycel Cezar
.
66zł
z panierowaną piersią z kurczaka w panko z ziołami, sardynki boquerones, sałata rzymska, ser alpejski, kapary, puree ziemniaczane, sos cezar i demi glace
Smażone Panisse z ajo blanco | Vege
.
56zł
z pastą z bakłażana i orzechów nerkowca, smażony pak choi z pesto z suszonych pomidorów
Słodkości
Lody rzemieślnicze
.
36zł
o dostępne smaki zapytaj kelnera
Mus z mlecznej czekolady
.
38zł
z pistacją z ciastem katafi, gniazdkiem poznańskim i z lodami pomarańczowymi i białą czekoladą
Ciastko z malin i migdałów
.
36zł
sorbet z bergamotki, beza z kremem waniliowym - deser bezglutenowy
Inspiracja cukiernika
.
36zł
z Ostojowej cukierni. Zapytaj kelnera, co dziś serwujemy